fbpx

Fotografie cursus in Zwolle: 'Beginnen Met Goed Fotograferen'

We zijn weer open! De eerste fotocursussen van het seizoen zijn inmiddels begonnen. Binnenkort starten nieuwe cursussen fotografie voor beginners. Er zijn nog plekken vrij. Schrijf je snel in en maak komende herfst al mooiere foto’s.

Fotografeer je altijd in de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat? Mooie foto’s maken is niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.

In de fotocursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ leer je op 5 avonden (of ochtenden) hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. Omdat de groepen klein zijn (maximaal 6 personen), is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. En je krijgt les van een ervaren professionele fotograaf.

In de cursus leer je ondermeer:

 • Je camera kennen
 • Een achtergrond onscherp (wazig) maken
 • Een foto lichter of donkerder maken tijdens het fotograferen
 • Diafragma, ISO en sluitertijd creatief gebruiken
 • Een bewegend onderwerp scherp fotograferen
 • Natuurfotografie
 • Een mooi portret maken
 • Compositieregels
 • Je foto’s spannender maken
 • Flitsen
 • Creatieve fototrucs
 • Verschillende lichtsoorten herkennen en beheersen

 • Een foto omzetten naar zwart-wit
  enzovoort…

Meld je hier aan

 

Creativiteit

Het allerbelangrijkste element voor een goede foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden. Want je krijgt inspirerende tips en we kijken bijvoorbeeld naar het werk van andere fotografen. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotocursus zal je voorgoed anders naar foto’s en de wereld om je heen kijken.

 

 

Leren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen.

Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies hoe je bijvoorbeeld een achtergrond mooi onscherp maakt of hoe je een snel bewegend onderwerp scherp in beeld vangt. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusboekje waarin je de behandelde stof terug kunt lezen.

Iedere bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds beter je eigen camera kennen. Je krijgt gedurende de hele cursus tips op maat om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Workshop Portretfotografie

Een mooi portret maken is een kunst op zich. Veel beginnende fotografen vinden het spannend om mensen te fotograferen. Toch horen portretten bij de meest waardevolle foto’s. Het zijn foto’s die we dichtbij ons dragen.

Daarom zit er in deze fotocursus een workshop Portretfotografie inbegrepen. Je leert met verschillende soorten licht werken (we bootsen in de studio zonlicht, raamlicht en schaduw na). Je krijgt tips hoe je de geportretteerde mooi in beeld zet, hoe je je camera kan instellen en welke lens het meest geschikt is. Na deze workshop kan je van iedereen, mens en dier, een mooi portret maken.

Wat heb je voor de fotocursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een compactcamera kom je ook goed uit de voeten.

Wanneer start de cursus fotografie?

Dinsdag 26 oktober 2021 19:30-21:30 u. (nog 1 plek vrij).
De overige data zijn dinsdag 2 november, 9 november (portret workshop), 16 november en 23 november.

 

Donderdag 11 november 2021  19:30-21:30 u.

De overige data zijn donderdag 18 november, 25 november (portret workshop), 2 december en 9 december.

 

Schrijf je hier in

Waar?

De fotocursus wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

 

 

Corona / Covid19 maatregelen

Het atelier is in verband met het Coronavirus opnieuw ingericht en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Brancheorganisatie voor Cultuureducatie. Cursisten kunnen veilig, op anderhalve meter afstand van elkaar, de lessen volgen.

Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij fotografeert vanaf zijn kindertijd en leerde professioneel fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam. Marco maakt vrij werk en werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn €219,-. Dat is inclusief handig cursusboekje, workshop portretfotografie, koffie, thee en gouden tips voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Na het volgen van deze cursus maak je mooiere foto’s. Gegarandeerd!

Meer informatie? Bel/Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja ik wil me aanmelden voor de fotocursus: