fbpx

Foto Atelier Marsland

Fotocursussen en workshops

Fotografie cursus in Zwolle: 'Beginnen Met Goed Fotograferen'

Na de zomervakantie start een nieuwe cursus fotografie voor beginners. In vijf weken leer je meer uit je camera en uit jezelf te halen.

Schrijf je hier in

Fotografeer je altijd in de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat? Goede foto’s maken is niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.
In de basiscursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ leer je in 5 weken hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. De groep is klein (maximaal 6 personen) waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je krijgt les van een ervaren professioneel fotograaf die je stap voor stap begeleidt met het maken van mooiere foto’s.

In de cursus leer je ondermeer:

 • Je camera kennen
 • Een achtergrond onscherp (wazig) maken
 • Een foto lichter of donkerder maken tijdens het fotograferen
 • Diafragma, ISO en sluitertijd creatief gebruiken
 • Een bewegend onderwerp scherp fotograferen
 • Natuurfotografie
 • Een mooi portret maken
 • Compositieregels
 • Je foto’s spannender maken
 • Flitsen
 • Creatieve fototrucs
 • Verschillende lichtsoorten herkennen en beheersen
 • Een foto omzetten naar zwart-wit
 • enzovoort…

Meld je hier aan

Creativiteit

Het allerbelangrijkste element voor een goede foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden. Want je krijgt inspirerende tips en we kijken naar het werk van andere fotografen en van elkaar. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotocursus zal je voorgoed anders naar foto’s en de wereld om je heen kijken.

Leren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen.


Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies. Hoe je bijvoorbeeld een achtergrond mooi onscherp maakt of hoe je een snel bewegend onderwerp scherp in beeld vangt. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusboekje waarin je de behandelde stof terug kunt lezen.


Iedere bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds beter je eigen camera kennen. Je krijgt gedurende de hele cursus tips op maat om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Workshop Portretfotografie

Een mooi portret maken is een kunst op zich. Veel beginnende fotografen vinden het spannend om mensen te fotograferen. Toch horen portretten bij de meest waardevolle foto’s. Het zijn foto’s die we dichtbij ons dragen.
Daarom zit er bij deze fotocursus een workshop Portretfotografie inbegrepen. Je leert met verschillende soorten licht werken. Je krijgt tips hoe je de geportretteerde mooi in beeld zet, hoe je je camera kan instellen en welke lens het meest geschikt is. Na deze workshop kan je van iedereen, mens en dier, een mooi portret maken.

Wat heb je voor de cursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of Tv) stand en een M stand op zitten. Iedere spiegelreflex- of systeemcamera is geschikt en met de meeste compactcamera’s kom je ook prima uit de voeten.

Wanneer start de cursus fotografie?

Bij de volgende cursussen is nog plaats: 

Dinsdag 3 oktober 2023 19:30 – 21:30 u. (nog 6 plekken vrij)
De overige data zijn dinsdag 10 oktober, 17 oktober (Portret workshop), * 31 oktober en 7 november.
* 24 oktober is een vrije avond i.v.m. de herfstvakantie

Woensdag 4 oktober 2023 19:30 – 21:30 u. (nog 3 plekken vrij)
De overige data zijn woensdag 11 oktober, 18 oktober (Portret workshop), * 1 november en 8 november.
* 25 oktober is een vrije avond i.v.m. de herfstvakantie

Vrijdagochtend 6 oktober 2023 10:00 – 12:00 u. (nog 3 plekken vrij)
De overige data zijn dinsdag 13 oktober, 20 oktober (Portret workshop), * 3 november en 10 november.
* 27 oktober is een vrije ochtend i.v.m. de herfstvakantie

 

Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Corona / Covid19 maatregelen

Het atelier is in verband met het Coronavirus opnieuw ingericht en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Brancheorganisatie voor Cultuureducatie. Cursisten kunnen veilig, op anderhalve meter afstand van elkaar, de lessen volgen.

Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij fotografeert vanaf zijn kindertijd en leerde professioneel fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam. Marco maakt vrij werk en werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren.

Mijn doel met deze cursus is om beginnende fotografen op een leuke manier wegwijs te maken met de camera. Het heeft mij jaren gekost om de basis van goede fotografie te ontdekken. In deze cursus leer ik je wat ikzelf had willen weten toen ik met fotografie begon.

Aan het begin van de cursus ga ik ervan uit dat je alleen je wijsvinger gebruikt om het knopje van je camera in te drukken. Stap voor stap neem ik je mee naar de belangrijkste functies van de camera. We staan vooral stil bij de creatieve mogelijkheden.

De cursus is voor mij geslaagd als ik je aan het eind nog enthousiaster heb gemaakt over fotografie en je eropuit wil gaan met de camera.

- Marco Peelen

Kosten

De kosten voor de cursus zijn €249,-. Dat is inclusief handig cursusboekje, workshop Portretfotografie, koffie, thee en gouden tips voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.
Na het volgen van deze cursus maak je mooiere foto’s. Gegarandeerd!

Meer informatie? Bel/Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja ik wil me aanmelden voor de fotocursus: