fbpx

Fotocursus in Zwolle: 'Beginnen Met Goed Fotograferen'

Na de lockdown gaan we verder met fotocursussen. Momenteel kan er niet  meer worden ingeschreven.

Fotografeer je altijd in de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat? Mooie foto’s maken is niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.

Met de cursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ leer je in 5 avonden (of ochtenden) hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. De groep is klein (maximaal 6 personen) waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

In de cursus leer je ondermeer:

 • Je camera kennen
 • Een achtergrond onscherp (wazig) maken
 • Een foto lichter of donkerder maken tijdens het fotograferen
 • Diafragma, ISO en sluitertijd creatief gebruiken
 • Een bewegend onderwerp scherp fotograferen
 • Natuurfotografie
 • Een mooi portret maken
 • Compositieregels
 • Je foto’s spannender maken
 • Flitsen
 • Creatieve fototrucs
 • Omzetten naar zwart-wit
 • Verschillende lichtsoorten herkennen
  enzovoort…

Aanmelden kan hier

Creativiteit

Het allerbelangrijkste element voor een goede foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden met inspirerende tips en voorbeelden van andere fotografen. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotocursus zal je voorgoed anders naar foto’s en de wereld om je heen kijken.

Leren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen.

Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies hoe je bijvoorbeeld een achtergrond mooi onscherp maakt of hoe je een snel bewegend onderwerp scherp in beeld vangt. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusboekje waarin je de behandelde stof terug kunt lezen.

Iedere bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds beter je eigen camera kennen. Je krijgt gedurende de hele cursus tips op maat om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Wat heb je voor de fotografiecursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een compactcamera kom je ook goed uit de voeten.

 

Wanneer start de cursus fotografie?

Tijdens de lockdown is het atelier gesloten. Zodra  we weer samen mogen komen zullen eerst de uitgestelde cursussen worden ingehaald.

 

Waar?

De fotografiecursus wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Corona / Covid19 maatregelen

Het atelier is in verband met het Corona virus opnieuw ingericht en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Brancheorganisatie voor Cultuureducatie. Cursisten kunnen veilig, op anderhalve meter afstand van elkaar, de lessen volgen.

Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij fotografeert vanaf zijn kindertijd en leerde professioneel fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam. Marco werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren en maakt vrij werk.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn €189,-. Dat is inclusief handig cursusboekje, koffie, thee en gouden tips voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Meer informatie? Bel/Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja ik wil me aanmelden voor de fotocursus: