fbpx


Foto door cursist Jacob Koedoot

Vervolgcursus Beter Fotograferen

In verband met de lockdown is het onduidelijk wanneer de volgende vervolgcursus kan starten. Na de lockdown hoop ik meer duidelijkheid te kunnen geven.

Als je de basiscursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ hebt afgerond, weet je een beetje wat je uit een camera kan halen. Maar door al de nieuwe kennis die je hebt opgedaan kan het ook gaan duizelen. Wat nu helpt, is veel fotograferen.

Wanneer je de fotografische basiskennis (zoals diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingscorrectie) ergens anders hebt geleerd, dan is deze cursus natuurlijk ook voor jou geschikt.

In acht bijeenkomsten, verspreid over drie maanden, verdiep je je verder in fotografie. Iedereen die deze cursus heeft gevolgd is beter gaan fotograferen.


foto door cursist Sandra Mooij

Iedere fotograaf heeft een eigen manier van fotograferen. In de vervolgcursus fotografie kijken we naar verschillende stijlen. Spelenderwijs leer je meerdere fotostijlen kennen… en uitvoeren.

Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer:

  • Beter kijken
  • Sfeer in een foto
  • Creatieve fototechnieken
  • Hoe maak je een reportage van een gebeurtenis?
  • Licht: soort en karakter
  • Kleine objecten fotograferen
  • Het geheim van een mooie natuurfoto
  • Zwart-wit fotografie
  • Een portret dat een verhaal vertelt
  • Series maken (op meerdere manieren)
  • Flitsen zonder dat de foto er geflitst uitziet
  • Meer diepte in een foto: doorbreek de platheid
  • Dynamiek en rust in een foto
  • Introductie in de kleurenleer
  • Foto’s nabewerken
  • Jouw eigen interesses

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door cursisten tijdens de cursus ‘Beter Fotograferen’.

Schrijf je hier in…


Foto door cursist Marjon Tigchelaar

Iedere week bekijken we het werk van bijzondere fotografen. Door open opdrachten, ontdek je nieuwe kanten van de fotografie.

Je krijgt ruimte om je te verdiepen in een richting die je leuk vindt. In de loop van de cursus gaan we werken aan een eigen serie met een zelfgekozen onderwerp.

Er wordt ook aandacht besteed aan fotobewerking. Om foto’s te bewerken heb je een laptop met een fotobewerkingsprogramma nodig.


Voor wie?

De vervolgcursus sluit aan op de fotocursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ van Foto Atelier Marsland. De eerste avond herhalen we de belangrijkste punten uit de basiscursus. Vervolgens gaan we met de cameratechnieken uit de basiscursus werken aan betere foto’s.

De vervolgcursus is ook geschikt voor amateurfotografen die al een tijdlang fotograferen en de basiskennis via een andere route hebben geleerd. Als je twijfelt kan je altijd contact opnemen door een mail te sturen naar info@marsland.nl of te appen/bellen met Marco Peelen: 0649888362 .

Wanneer start de fotocursus?

De vervolgcursus op 17 maart is volgeboekt. In verband met de lockdown kan er nu geen extra cursus worden ingepland. Half januari hoop ik meer informatie te kunnen geven over een nieuwe vervolgcursus.

Wat heb je voor de vervolgcursus ‘Beter Fotograferen’ nodig?

Wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of T of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een compactcamera kom je ook heel goed uit de voeten. Om tijdens de cursus foto’s te bewerken heb je een laptop nodig met een fotobewerkingsprogramma. Nabewerking kan worden gedaan met de standaard fotosoftware van je computer of met een programma als Adobe Lightroom.


Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Het atelier is in verband met het Corona virus opnieuw ingericht en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Brancheorganisatie voor Cultuureducatie. Zes cursisten kunnen veilig op ruim anderhalve meter afstand de cursussen volgen.

Docent

De docent is Marco Peelen. Hij is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland.

Kosten

De kosten voor de vervolgcursus zijn €249,-. Dat is inclusief cursusmateriaal, samenvattingen, koffie, thee en tips op maat voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar: cursus@marsland.nl of whatsapp/bel: 0649888362

Ja, ik wil me aanmelden voor de fotocursus: