fbpx


Foto door cursist Jacob Koedoot

Vervolgcursus Beter Fotograferen

De volgende vervolgcursus  start op woensdag 17 maart 2021. Schrijf je hier in…

Als je de basiscursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ hebt afgerond, weet je een beetje wat je uit je camera kan halen. Maar door al de nieuwe kennis die je hebt opgedaan kan het ook gaan duizelen. Wat nu helpt, is veel fotograferen.

Als je de fotografische basiskennis (diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingscorrectie enz.) ergens anders hebt geleerd  dan is deze cursus natuurlijk ook voor jou geschikt.

In acht bijeenkomsten, verspreid over drie maanden, verdiep je je verder in fotografie. Iedereen die deze cursus heeft gevolgd is beter gaan fotograferen. Zonder uitzondering!


foto door cursist Sandra Mooij

Iedere fotograaf heeft z’n eigen manier van fotograferen. In de vervolgcursus fotografie kijken we naar verschillende stijlen. Spelenderwijs leer je meerdere fotostijlen kennen… en uitvoeren.

Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer:

  • Beter kijken
  • Sfeer in een foto
  • Creatieve fototechnieken
  • Hoe maak je een reportage van een gebeurtenis?
  • Licht: soort en karakter
  • Kleine objecten fotograferen
  • Het geheim van een mooie natuurfoto
  • Zwart-wit fotografie
  • Een portret dat een verhaal vertelt
  • Series maken (op meerdere manieren)
  • Flitsen zonder dat de foto er geflitst uitziet
  • Meer diepte in een foto: doorbreek de platheid
  • Dynamiek en rust in een foto
  • Introductie in de kleurenleer
  • Foto’s nabewerken
  • Jouw eigen interesses

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door cursisten tijdens de cursus ‘Beter Fotograferen’.

Schrijf je hier in…


Foto door cursist Marjon Tigchelaar

Iedere week bekijken we het werk van bijzondere fotografen. Door open opdrachten, ontdek je nieuwe kanten van de fotografie.

Je krijgt ruimte om je te verdiepen in een richting die je leuk vindt. In de loop van de cursus gaan we werken aan een eigen serie met een zelfgekozen onderwerp.

Er wordt ook aandacht besteed aan fotobewerking. Om foto’s te bewerken heb je een laptop met een fotobewerkingsprogramma nodig.


Voor wie?

De vervolgcursus sluit aan op de fotocursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ van Foto Atelier Marsland. De eerste avond herhalen we de belangrijkste punten uit de basiscursus. Vervolgens gaan we met de cameratechnieken uit de basiscursus werken aan betere foto’s.

De vervolgcursus is ook geschikt voor amateurfotografen die al een tijdlang fotograferen en de basiskennis via een andere route hebben geleerd. Als je twijfelt kan je altijd contact opnemen door een mail te sturen naar info@marsland.nl of te appen/bellen met Marco Peelen: 0649888362 .

Wanneer start de fotocursus?

De volgende vervolgcursus start op:

Woensdag 17 maart 2021. De overige data zijn woensdag 31 maart, 14 april, 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni en 23 juni 2021.

De overige cursussen zijn volgeboekt

De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Schrijf je hier in…

Wat heb je voor de vervolgcursus ‘Beter Fotograferen’ nodig?

Wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of T of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een compactcamera kom je ook heel goed uit de voeten. Om tijdens de cursus foto’s te bewerken heb je een laptop nodig met een fotobewerkingsprogramma. Nabewerking kan worden gedaan met de standaard fotosoftware van je computer of met een programma als Adobe Lightroom.


Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Het atelier is in verband met het Corona virus opnieuw ingericht en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Brancheorganisatie voor Cultuureducatie. Zes cursisten kunnen veilig op ruim anderhalve meter afstand de cursussen volgen.

Docent

De docent is Marco Peelen. Hij is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland.

Kosten

De kosten voor de vervolgcursus zijn €249,-. Dat is inclusief cursusmateriaal, samenvattingen, koffie, thee en tips op maat voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar: cursus@marsland.nl of whatsapp/bel: 0649888362

Ja, ik wil me aanmelden voor de fotocursus: