fbpx

Foto Atelier Marsland

Fotocursussen en workshops


Foto door cursist Jacob Koedoot

Vervolgcursus Beter Fotograferen

-De vervolgcursussen in maart zijn volgeboekt- De cursus 'Beter Fotograferen' sluit aan op de basiscursus van Foto Atelier Marsland.

Als je de basiscursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ hebt afgerond, weet je een beetje wat je uit een camera kan halen. Maar het kan ook gaan duizelen door al de nieuwe kennis die je hebt opgedaan. Wat nu helpt, is veel fotograferen. In acht bijeenkomsten, verspreid over ruim drie maanden, verdiep je je verder in fotografie. 


Je bent natuurlijk ook welkom bij deze cursus als je de basiskennis (zoals diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingscorrectie) ergens anders hebt geleerd.

 

foto door cursist Sandra Mooij

 

Iedere fotograaf heeft een eigen manier van fotograferen. De ene foto krijgt applaus en bij een andere foto van hetzelfde onderwerp haalt men de schouders op. Wat maakt een foto sterk?

In de vervolgcursus leer je je beelden te verbeteren.
 
Onderwerpen die aan bod komen zijn ondermeer:

 • Beter kijken
 • Sfeer in een foto
 • Creatieve fototechnieken
 • Hoe maak je een reportage van een gebeurtenis?
 • Licht: soort en karakter
 • Kleine objecten fotograferen
 • Het geheim van een mooie natuurfoto
 • Zwart-wit fotografie
 • Een portret dat een verhaal vertelt
 • Series maken (op meerdere manieren)

 • Een onderwerp uit de foto laten springen
 • Meer diepte in een foto: doorbreek de platheid
 • Dynamiek en rust in een foto
 • Introductie in de kleurenleer
 • Foto’s nabewerken
 • Jouw eigen interesses

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door cursisten tijdens de cursus ‘Beter Fotograferen’.
 
Schrijf je hier in…

 

 

foto door cursist Marjon Tigchelaar

 

Iedere week bekijken we het werk van bijzondere fotografen. Door open opdrachten, ontdek je nieuwe kanten van de fotografie.


Je krijgt ruimte om je te verdiepen in een richting die je leuk vindt. In de loop van de cursus gaan we werken aan een eigen serie met een zelfgekozen onderwerp.


In overleg is alles mogelijk. Zo hebben we in het verleden ’s avonds in natuurgebieden gefotografeerd, straatfotografie gedaan, met vuur gespeeld, waterdruppels, sportwagens, modellen, architectuur gefotografeerd enz.


Er wordt ook aandacht besteed aan fotobewerking. Om foto’s te bewerken heb je een laptop met een fotobewerkingsprogramma nodig.
 Het standaard bewerkingsprogramma van Windows of Mac is prima geschikt.

Voor wie?

De vervolgcursus sluit aan op de fotocursus ‘Beginnen met Goed Fotograferen’ van Foto Atelier Marsland. De eerste avond herhalen we de belangrijkste punten uit de basiscursus. Vervolgens werken we met de cameratechnieken uit de basiscursus aan betere foto’s.

 

De vervolgcursus is ook geschikt voor amateurfotografen die al een tijdlang fotograferen en de basiskennis via een andere route hebben geleerd.

Belangrijk is dat je gedurende de cursusperiode tijd hebt om te fotograferen. Wat je erin stopt, haal je eruit. Om beter te leren fotograferen, moet je veel fotograferen.

Als je twijfelt kan je altijd contact opnemen door een mail te sturen naar info@marsland.nl of te appen/bellen met Marco Peelen: 0649888362 .

  Wanneer start de fotocursus?


Bij de volgende vervolgcursus is nog plek:

Dinsdag 28 maart 2023  van 19:30 – 21:30 u. -VOL-

Woensdag 29 maart 2023  van 19:30 – 21:30 u. -VOL-

 

Schrijf je hier in…

Wat heb je voor de vervolgcursus 'Beter Fotograferen' nodig?

Wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of T of Tv) stand en een M stand op zitten. Het maakt niet uit of het een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compactcamera is.

Om foto’s te bewerken, heb je een laptop nodig met een fotobewerkingsprogramma. Nabewerking kan worden gedaan met de standaard fotosoftware van je computer of met een programma als Adobe Lightroom.

Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Docent

De docent is Marco Peelen. Hij is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland.

Kosten

De kosten voor de vervolgcursus zijn €349,-. Dat is inclusief cursusmateriaal, samenvattingen, koffie, thee en tips op maat voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar: cursus@marsland.nl of whatsapp/bel: 0649888362

Ja ik wil me aanmelden voor de vervolgcursus