Cursus fotografie ‘Beginnen Met Goed Fotograferen’ in Zwolle

De cursussen in 2020 zijn allemaal volgeboekt. In het nieuwe jaar start een fotocursus voor beginners op dinsdag 12 januari 2021. Schrijf je hier in…

Fotografeer je altijd in de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat? Mooie foto’s maken is niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.

Met de cursus ‘Beginnen met goed fotograferen’, leer je in 5 avonden hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. De groep is klein (maximaal 6 personen) waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

In de cursus leer je ondermeer:

 • Je camera kennen
 • Een achtergrond onscherp (wazig) maken
 • Een foto lichter of donkerder maken tijdens het fotograferen
 • Diafragma, ISO en sluitertijd creatief gebruiken
 • Een bewegend onderwerp scherp fotograferen
 • Een mooi portret maken
 • Natuurfotografie
 • Compositieregels
 • Je foto’s spannender maken
 • Flitsen
 • Creatieve fototrucs
 • Omzetten naar zwart-wit
 • Verschillende lichtsoorten herkennen
  enzovoort…

Aanmelden kan hier

Creativiteit

Het allerbelangrijkste element voor een goede foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden met inspirerende tips en voorbeelden van andere fotografen. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotocursus zal je anders naar foto’s en de wereld om je heen kijken.

 

ksoikLeren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen.

Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies hoe je bijvoorbeeld een achtergrond onscherp maakt of hoe je een bewegend onderwerp scherp in beeld vangt. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusboekje waarin je de behandelde stof nog eens terug kunt lezen.

Iedere avond wordt aandacht besteed aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds beter je eigen camera kennen.

Wat heb je voor de fotografiecursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een compactcamera kom je ook goed uit de voeten.

 

klaproosWanneer start de cursus fotografie?

Er staan cursussen gepland op: 

• Dinsdag 12 januari 2021
De overige data zijn dinsdag 19 januari, 26 januari, 2 februari en 9 februari.

De avonden duren van 19:30 tot 21:30 uur.
 
De overige cursussen zijn volgeboekt


Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden).

Het atelier is Coronaveilig en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM en de Branchevereniging voor Cultuureducatie. Cursisten kunnen op anderhalve meter van elkaar de lessen volgen.

 

Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij fotografeert vanaf zijn kindertijd en leerde professioneel fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam. Marco werkt in opdracht voor bedrijven en particulieren en maakt vrij werk.

 

Kosten

De kosten voor de cursus zijn €189,-. Dat is inclusief handig cursusboekje, koffie, thee en gouden tips voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Als je een fotocursus cadeau wilt geven, maak ik graag een digitale cadeaubon op naam. De bon kan je zelf uit printen.

Meer informatie? Bel/Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja, ik wil me aanmelden voor de fotocursus: