Fotocursus ‘Beginnen Met Goed Fotograferen’

Op maandag 4 maart start de volgende cursus fotografie voor beginners. De cursussen die starten in januari zijn volgeboekt. Schrijf je hier in…

Heb je net een nieuw toestel gekocht en wil je eruit halen wat erin zit? Of fotografeer je al een tijd met je camera op de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat?

Mooie foto’s maken is niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.

Met de basiscursus ‘Beginnen met goed fotograferen’, leer je in 5 avonden hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. Als afsluiting maken we op een zaterdag (in overleg) met de groep een stadswandeling door het centrum van Zwolle.
De groep is klein (maximaal 6 personen) waardoor er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

In de cursus leer je ondermeer:

 • Je camera kennen
 • Een achtergrond onscherp (wazig) maken
 • Een foto lichter of donkerder maken tijdens het fotograferen
 • Diafragma, ISO en sluitertijd creatief gebruiken
 • Een bewegend onderwerp scherp fotograferen
 • Een mooi portret maken
 • In de schemer fotograferen zonder flits
 • Compositieregels
 • Je foto’s spannender maken
 • Bewegingsstrepen in een foto maken
 • Flitsen
 • Creatieve fototrucs
 • Omzetten naar zwart-wit
 • Het verschil tussen hard licht en zacht licht
 • Tips op maat voor jouw interesses

Aanmelden kan hier

Creativiteit

Het allerbelangrijkste element voor een goede foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden met inspirerende tips en voorbeelden van andere fotografen. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotografiecursus zal je anders naar een foto gaan kijken.

ksoikLeren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen. Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies hoe je bijvoorbeeld een achtergrond mooi onscherp krijgt of hoe je een snel bewegend onderwerp scherp in beeld vangt.

Ook zal er ruim aandacht besteed worden aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds beter je eigen camera kennen.

Fotobewerking

Vroeger stonden fotografen uren in de donkere kamer (doka) om hun foto’s te bewerken. Dat is tegenwoordig anders met de lichte kamer die je computer is. Een foto die niet helemaal lekker uit de camera komt, is vaak met een paar eenvoudige stappen tot een leuk plaatje te maken. En een goed genomen foto wordt na een paar basisbewerkingen nog mooier.

Hoewel dit geen fotobewerkingscursus is zul je wel leren hoe je je foto’s wat meer pit kan geven. Of waar je op moet letten als je een foto zwart-wit maakt. Er zijn een aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s waarmee dat prima kan.

Wat heb je voor de fotografiecursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of T of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een goede compactcamera kom je ook goed uit de voeten. Ik ga ervan uit dat je thuis een computer of laptop hebt om je foto’s op te slaan en eventueel te bewerken. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusmap waarin de behandelde stof overzichtelijk wordt uitgelegd.

klaproosWanneer start de cursus fotografie?

De volgende cursus ‘Beginnen met fotograferen’ start op maandag 4 maart. De overige data zijn: * maandag 18 maart, 25 maart, 1 april en * 15 april. De fotowandeling op zaterdag plannen we in overleg.

* 11 maart en 8 april zijn vrije weken.

De avond duurt van 19:30 tot 21:30 uur.


Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 personen in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden). De stadswandeling op zaterdag vindt plaats in het centrum van Zwolle.


Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij leerde fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam en maakt momenteel vrij werk en werk in opdracht voor bedrijven en particulieren.


Kosten

De kosten voor de cursus zijn €189,-. Dat is inclusief btw, cursusmateriaal, koffie, thee, koekjes, gouden tips voor betere foto’s en een stadwandeling met een kopje koffie/thee op een tussenstop. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Meer informatie? Bel/Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja, ik wil me aanmelden voor de fotocursus: