Doe de fotocursus ‘Beginnen Met Goed Fotograferen’ en leer nog voor de lente mooie foto’s maken.

De volgende cursus start op woensdag 24 januari 2018. Klik hier om je aan te melden.

Heb je net een nieuw toestel gekocht en wil je eruit halen wat erin zit? Of fotografeer je al een tijd met je camera op de automatische stand en ben je niet tevreden met het resultaat?

Mooie foto’s maken is  helemaal niet moeilijk als je een paar basisprincipes kent.

Met de basiscursus ‘Beginnen met goed fotograferen’, leer je in 5 avonden hoe je meer uit je camera en uit jezelf haalt. Afsluitend maken we op een zaterdag (in overleg) met de groep een stadswandeling door het centrum van Zwolle.

Creativiteit

Zo’n digitale camera lijkt ingewikkeld maar het principe is heel eenvoudig. Sinds de eerste camera rond 1850 werd uitgevonden, is er aan de basis van fotografie weinig veranderd. Sluitertijd, diafragma en ISO bepalen voor een belangrijk deel hoe een foto tot stand komt. Misschien zijn dat nu nog begrippen die je niet veel zeggen maar aan het eind van de cursus weet je het allemaal naar je hand te zetten.

Het allerbelangrijkste element voor een geslaagde foto is je eigen creativiteit. Die zal in de cursus fotografie geprikkeld worden met inspirerende tips en voorbeelden van andere fotografen. Je leert over compositie en lichtgebruik en je wordt aangemoedigd om veel te experimenteren. Door deze fotografiecursus zal je anders naar een foto gaan kijken.

ksoikLeren door te doen

Neem iedere week je camera mee want de theorie wordt verhelderd met praktijkvoorbeelden. Aan de hand van leuke oefeningen leer je al doende beter fotograferen. Er zal niet ellenlang geneuzeld worden over megapixels en andere technische begrippen waar je niets aan hebt. Daarvoor in plaats krijg je praktisch advies hoe je bijvoorbeeld een achtergrond mooi onscherp krijgt of hoe je een snel bewegend persoon scherp in beeld vangt.

Ook zal er ruim aandacht besteed worden aan het bespreken van meegebrachte foto’s. Dat hoeven geen kunstwerken te zijn. Je leert het meeste van de foto’s die niet wilden lukken zoals je het voor ogen had. Met de wekelijkse opdracht leer je steeds een stap verder je eigen camera kennen. Je krijgt gedurende de hele cursus tips op maat om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Fotobewerking

Vroeger stonden fotografen uren in de donkere kamer (doka) om hun foto’s te bewerken. Dat is tegenwoordig anders met de lichte kamer die je computer is. Een foto die niet helemaal lekker uit de camera komt, is vaak met een paar eenvoudige stappen tot een leuk plaatje te maken. En een goed genomen foto wordt na een paar basisbewerkingen nog mooier.

Hoewel dit geen fotobewerkingscursus is zul je wel leren hoe je je foto’s wat meer pit kan geven. Of waar je op moet letten als je een foto zwart-wit maakt. Er zijn een aantal gratis beeldbewerkingsprogramma’s waarmee dat prima kan.

Wat heb je voor de fotografiecursus ‘Beginnen met goed fotograferen’ nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een camera die je handmatig kan instellen. Er moet dus een A (of Av) stand, een S (of T of Tv) stand en een M stand op zitten. Een spiegelreflex- of systeemcamera is prima maar met een goede compactcamera kom je ook heel goed uit de voeten. Ik ga ervan uit dat je thuis een computer of laptop hebt om je foto’s op te slaan en eventueel te bewerken. Bij de cursusprijs inbegrepen zit een handige cursusmap waarin alle behandelde stof nog eens helder en overzichtelijk wordt uitgelegd.

klaproosWanneer start de cursus fotografie?

De volgende basiscursus begint op woensdag 24 januari 2018 van 19:30 tot 21:30 uur. De fotocursus duurt 5 woensdagen. Afsluitend doen we met de groep een foto-stadswandeling door Zwolle op een zaterdag. De overige data op woensdagavond zijn 31 januari, 7 februari, 14 februari en 21 februari. De stadswandeling op zaterdag wordt in overleg met de cursisten gepland.


Waar?

De cursus fotografie wordt gegeven in een kleine groep in het Fotoatelier aan de Curieweg in Zwolle (op bedrijventerrein Marslanden). De stadswandeling vindt plaats in het centrum van Zwolle.


Docent

De docent is Marco Peelen. Marco is de fotograaf achter Foto Atelier Marsland. Hij leerde fotograferen ondermeer aan de Fotoacademie in Amsterdam. Momenteel maakt hij vrij werk en werk in opdracht voor bedrijven en particulieren.


Kosten

De kosten voor de cursus zijn €179,- . Dat is inclusief btw, cursusmateriaal, stadswandeling, koffie, thee, koekjes en gouden tips voor betere foto’s. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Meer informatie? Whatsapp: 0649888362 of stuur een email naar cursus@marsland.nl

Ja, ik wil me aanmelden voor de fotocursus:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren